By • Article under Клипове Новини

Първата песен от поредицата нови заглавия, които Ивелина Колева ще предложи на публиката тази есен, е “Шопска мерудия“. Видеоклипът вече може да бъде гледан в ефира на “Планета Фолк“ и в Planeta Official в YouTube. Публиката с радост прие новото заглавие, което представя едно различно лице на Ивелина Колева като изпълнител. Тя винаги е предпочитала да залага на авторски композиции, като и този път не прави изключение. Звученето обаче е битово и автентично, нещо, което връща Ивелина Колева към ученическите й години, когато е изпълнявала доста такива песни. “Шопска мерудия“ е по музика и аранжимент на Живко Желев, а текстът е написан от Полина Дакова. Както подсказва и заглавието, песента може да бъде отнесена изляло към Шопската фолклорна област, като представя типичния й стил и ритъм. Видеоклипът е реализиран в Североизточна България, а любезен домакин на снимките е “Калимански хан”.

“Това, че съм добруджанка, не бих искала да ме поставя в рамки като изпълнител. Затова реших този път да експериментирам и да бъда различна. Записах песни и от други фолклорни области, защото моите покани за концерти са от цяла България и приемам създаването на такива песни като един вид уважение към почитателите, които са дошли да ме видят и чуят по време на моите концерти“, споделя Ивелина Колева пред www.planeta.tv.

Допълнение към красивото изпълнение и кадри е оригиналната хореография на формация “Пловдивъ”. За представянето на мелодията Ивелина Колева избра типична шопска носия, а визията й е дело на Борислав Соколов – Бони /грим/ и Мими Иванова /коса/. По време на снимките изпълнителката реализира и нова фотосесия заедно с фотографа Виктория Сиракова.

 


Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Sponsor Ads
Ивелина във фейсбук
Посетете и харесайте официалната фейсбук страница на Ивелина, за да следите и научавате всичко около нея първи!
Ivelina Koleva
www.IvelinaKoleva.com