bio

Ивелина Колева е родена в град Добрич на 21 януари, 1981 година.Има дъщеря – Виктория.

От малка е закърмена с народна песен.Като дете е била в “Център за работа с деца”,където е изучавала българския фолклор.После завършва средното си образование в Добрич в музикална паралелка,с профил – народно пеене.За висшето образование е предпочела друга специалност,коренно различна от музиката. Завършила магистратура “Социална администрация в публичния сектор” като през периода на обучението си продължава да се занимава с музика.

През годините е работила с няколко оркестри ,явявала се е по конкурси още от ученическите си години. Освен в България изпълнителката е пяла няколко години в Швейцария – “школа за известни музиканти и певици в България”.Първата голяма самостоятелна изява на певицата във фирма “Пайнер” е през 2009 година на Фестивала “Пирин Фолк”,където се явява с песента “С мерак,любов и песен”.От няколко години работи по авторските си песни,за своя първи самостоятелен албум,който носи заглавие “С мерак, любов и песен” ”.

 Един от дуетите на Ивелина е със сестра й Преслава и е по нейна музика. Песните, които Ивелина представя във фолклорната програма “Пролет в Приказките” също са нейно дело. За Ивелина Колева, авторската песен на фолклорна основа от една страна носи музата на старото, автентичното, а от друга – музикалната чувствителност на новото поколение. Целта е младите хора да заобичат народната музика повече.

Виж дискографията на Ивелина

Sponsor Ads


Ивелина във фейсбук

Посетете и харесайте официалната фейсбук страница на Ивелина, за да следите и научавате всичко около нея първи!
Ivelina Koleva
www.IvelinaKoleva.com